Yeşil Giresun'dan Manzaralar    Adnan Menderes'in Dediği Oldu    Marmararay 2013 sonunda tamam    Eynesilliler Kaymakama Sitem Etti    Giresunlular Naif Yavuz'u İstiyor    Fransız Mallarına Boykotta Fransız Kalma    Milletvekilleri Kaptı,Sendikalar Baktı mı?    Sigara Kaçakçılığı    Kale’nin Tamamı Turizme Açılıyor    Vali Böyle İstedi. Merkezi Sistemle Ezana Son   

 

  HABER ARA

 

 

 YORUMLAR

 

Giresunlular Naif Yavuz'u İstiyor
Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yapılan saldırı tüm Giresunlular tarafından kınandı.
Facebook

 Reklam
Giresunlular Naif Yavuz'u İstiyor
04 Ocak 2012 Çarşamba 19:02
Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yapılan saldırı tüm Giresunlular tarafından kınandı.

Giresunlular Uludere Kaymakamını geri istiyor.

Doğankent eski Kaymakamı Naif Yavuz.

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan Turan, bir açıklama yaparak önceki yıllarda Giresun’un Doğankent ilçesinde kaymakamlık görevinde bulunan Naif Yavuz’un uğradığı çirkin saldırıyı kınadı.

Bombardımanda yaşamını yitiren 35 kişi için taziye ziyaretinde bulunmak üzere Gülyazı köyüne giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ziyaret sırasında bir grubun taşlı ve yumruklu saldırısına uğraması Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan tarafından kınandı.

Hasan Turan, Uludere’de yanlış ihbar sebebiyle öldürülen 35 kardeşimiz için Allah’tan rahmet, ölenlerin yakınlarına da başsağlığı diledi. Turan, ortadaki acının büyük olduğunu ve bu acıyı paylaştıklarını ifade ettikten sonra şöyle konuştu: “Yaşanan acı zaten büyüktür. Bir de bu olayı vesile ederek, kendilerine taziye ziyareti yapan bir insana reva görülen davranış tarzı acıyı daha da büyütmektedir. Biz de Sayın Kaymakama yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz. Allah acil şifalar versin.”

Uludere Naif Yavuz’un Giresun’da görev yaparken halkın sevgi ve teveccühünü kazanan saygıdeğer bir insan olduğunu kaydeden Turan, “Sayın Kaymakam Yavuz görevini layıkıyla yapmak için sürekli gayret içinde bulunan bir hizmet adamıdır. Buna halkımız şahit olmuştur. Kendisinin Uludere’de uğradığı saldırıdan sonra bile görev yerinin değişmesine yönelik bir müracaatının olmayacağını bildirmesi, çok manidar bir tavırdır. Bu tavır, kendisine o çirkin saldırıyı yapanları utandıracak cinstendir. Biz de şahsımız adına bu kişilerin utanacaklarına inanıyoruz.” dedi.

Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’un ismiyle müsemma bir insan olduğunu ifade eden Turan, “Kaymakam Naif Yavuz gerçekten ismi gibi naif ve ince bir insan. Kendisi acı sahiplerinin hüzünlerini paylaşmak üzere gittiği bir ziyarette başına böylesi çirkin başka bir olayın gelmesi üzücüdür. Başka bir yere tayin istememesi de bu inceliğin ve kalenderliğin bir göstergesidir. Keşke başka bir görev yeri istese de tekrar Giresun’umuza geri dönse. O durumda Sayın Kaymakamımızı horonlarla karşılarız.” diye konuştu.

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu başkanı Hasan Turan, yaşanan bu olayın kültür mayamızda ne gibi değişmeler yaşandığını gözler önüne serdiğini hatırlattı. Turan şunları söyledi: “Müslüman-dindar Kürt kardeşlerimiz, bırakınız kendisine taziye için gelen bir misafire böyle çirkin bir tavırda bulunmayı; kendisine sığınan düşmanlarına bile merhametle davranan bir kültürün insanlarıdır. Kendilerinden beklenen tavır özümüze uygun olan bu tavırdır. Bu hassas dönemde vurup kırmak bir çözüm yolu değildir. Derdimizi paylaşanlarla çözüm üzerine yoğunlaşmazsak, geleceğin aydınlık olmasını beklemeyelim. Sadece şunu sormak istiyorum: Bu topraklarda binyıllarca kardeşçe, bir arada yaşamış bu iki halk birbirine düşman mı olacak? Bu sorunun cevabı can alıcıdır. Akl-ı selim bir şekilde oturup düşünelim. Dinimizin ve kültürümüzün hoşgörüsünü kaybettikten sonra her şeyi kaybedeceğimiz açıktır. Allah’ın arzı geniştir. Bundan dolayı düşman olunmaz.”



Kaynak: Zeynep Yıldız



Facebook ve Diğer Paylaşım Siteleri İçin Tıklayın
Yorum Ekle Arkadaşına Gönder Yazdır Yukarı
Mustafa Şenol SAYGILI
ERZURUM GÜZELLEMESİ
Sururi KILIÇ
Görele'den yukarı çıkalım Çanakçı'ya...
M.Çınar ÇETİNKAYA
Papaz Karabet ve Kızları
Zeki AL
Emredersin Gümrükçüoğlu Başkanım!
Ali Zafer TOPŞİR
"ERDOĞAN,TEMMUZ'DA CUMHURBAŞKANI"
Yusuf CİNAL
Ülkeleri biz mi bu hale getirdik?
Hikmet OKUYAR
Çanakkale'ye Harika Şair de gelsin..
Mehmet KIZILAY
İllede Yeni Anayasa
Av.Murat TOKER
Giresun'un Şansı ve Şanssızlığı CANİKLİ
Elif Ak
BEYAZ GÜL
Ercan Türk
BİR DENEME, BİN TECRÜBE
Halil İbrahim Şengün
Şengün Canikli’ye Sahip Çıktı...
Asiye DEMİR
KANADA KAZLARI ve İGEDER
Şaban Kutlu
Menderes tamam; ya diğerleri?
   Tüm Yazarlar
 
  ANKET
Giresun\'un Hangi Yaylasında yaşamak istersiniz?
SİS DAĞI'NDA
KÜMBET'TE
KULAKKAYA'DA
BEKTAŞ'TA
PAŞAKONAĞI'NDA
TAMDERE'DE
 
ÜYELER İÇİN
 Kullanıcı
 Parola
 Kod
 
 

  Ücretsiz Üyelik
  Şifremi Unuttum
 
 

 :: Ana Sayfa :: Günün Haberleri :: İletişim

  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
© 2000-2008 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi:  |  Faks:  |  Destek: info@vatan28.com
Sayfa Üretimi: 1.9559   | Teknik Destek: Cizginet
Haberler artık Outlook'ta