18 mart Şehitleri Anma Günü...    Mehmet Yüksel Vefat Etti    2 Oy Alan Gitti 1 Oy alan Geldi    Ali Kara, yeni bir kalkınma ajansı kurulmalı...    Giresun 81 İl İçinde Birinci Oldu     Giresun'da, kar yağışının ardından gece olabilecek    Yeşil Giresun'dan Manzaralar    Adnan Menderes'in Dediği Oldu    Marmararay 2013 sonunda tamam    Eynesilliler Kaymakama Sitem Etti   

 

  HABER ARA

 

 

 YORUMLAR

 

İGEDER'den Eğitimcilere Mesaj
Kısa adı İGEDER olan İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği genel Başkanı Demircan Yetkin eğitimcilere ve Giresunlu
Facebook

 Reklam
İGEDER'den Eğitimcilere Mesaj
03 Aralık 2011 Cumartesi 20:38
Kısa adı İGEDER olan İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği genel Başkanı Demircan Yetkin eğitimcilere ve Giresunlulara seslendi.

İGEDER Genel Başkanı Demircan Yetkin İGEDER'lilere, ve Giresunlulara seslendi.

İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği olarak “Değişmeyen tek şey değişimdir” prensibi doğrultusunda, yenilikçi, dinamik hizmet kalitesini artırarak büyüme stratejisi ve eğitimcilerimizin karşılaşabilecekleri eğitimle ilgili tüm sorunlarını çözüme kavuşturma, bütünleşmiş eğitim hizmeti anlayışı çerçevesinde, her biri farklı yetenekte ve değişik eğitim dallarında, bilgi, birikim ve deneyime sahip olan; uzun yıllar eğitim sistemine emek vermiş arkadaşlarımızla bir araya gelerek, İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneğini Nisan 2007 Beşiktaşta kurduk.

İGEDER; çok yönlü ve karmaşık hale gelen, bireylerin şahsi ve toplumsal ilişkilerinde, toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçte, ortaya çıkabilecek sorunlarına farklı bir yaklaşım getirmek, muhtemel risklerini, mümkün olduğunca önleyici tedbirler alarak, problemlerin temeline inen ve bunun yanında, mevcut sorunlarına, eğitime ve eğitimci yararına uygun bir şekilde sonuca götürücü etkin çözümler üretmek amacıyla kurulmuştur.

Problemlerin başında da, sorun oluştuktan sonra da, mahiyetine göre derhal çözüm bulunabilecek, iş bölümü esasına göre hareket eden, her ilçemiz de oluşturduğumuz merkezi yönetime bağlı sistem ve ekibimizle, web sitemizde belirttiğimiz temel değerlerimize ve amacımıza uygun kaliteli bir eğitim süreci başlatmış bulunmaktayız.

Bu yolda ilerken; meslek ilkeleri, hakkaniyet, dürüstlük, verimlilik ve eğitim kalitesi ile insan olmaktan kaynaklanan temel prensiplerimizden asla taviz vermeden ve mesleki faaliyetimiz esnasında ilişkide bulunduğumuz tarafların haklarına riayet ederek, toplumun eğitime saygı düzeyini de olabildiğince yükseltmeyi hedefliyoruz.

Ehliyet; Uzmanı olunan işe ve her türlü sorumluluğa talip olmak ya da talip olunan sorumluluğun uzmanı olmak,

Güven; Hakedilmiş kişisel, kurumsal ve toplumsal itimadın sahibi olmak,

Dürüstlük; Evrensel ölçülerle doğru olmak, doğruyu söylemek ve doğru davranmak,

Hakkaniyet; Tevdi edilen veya alınan sorumluluğun gereğini hak, adalet, doğruluk ve insafa uygun yapmak,

Sadakat; Kişilerin sırlarını ve haklarını, insani ilişkilerini, değerlerini samimiyetle muhafaza etmek, toplumsal menfaatleri için çalışmayı daim kılmak.

Saygı; Kişilerin, kurumların, toplumun ve tüm muhatapların, tüm hak düşünce ve özgürlüğüne saygılı olmak varoluşumuzun özünü oluşturan temel değerlerimiz olup, her hal ve şartta karar ve hizmetlerimizin rehberi, aynı zamanda da eğitimcilerimize ve toplumumuza taahhütlerimizdir.

Eğitim meslek ahlâkına ve profesyonelliğe uygun olarak topluma hizmet etmek amacıyla var olan, toplumun ve insan olmanın ihtiyaçlarından doğan bir derneğiz. Bu çerçevede; görüşmelerimiz ve çalışmalarımız esnasında edindiğimiz her türlü kişisel ve kurumsal bilgiler, deneyimler kazanımlar ve bu değerlerin sahipleri bizim için özeldir.

Bu bağlamda;

Hizmetlerimizi bilinçli ve sistematik şekilde, geciktirmeksizin yerine getirirken Eğitimcilerimizin, eğitim mağdurlarının sıkıntılarını ve risklerini en aza indirmek veya sorunlarını en kısa sürede ve en etkin sürede sağlıklı çözümlemek için, teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak eğitimcilerimizle kesintisiz bir iletişim işbirliği ve istişarenin gerekliliğine inanıyoruz.

Bir “yetenekler ve eğilimler varlığı” olan insanın eğitimi son derece önemli bir problemdir. Kişinin yaşadığı toplum içinde değeri olan, yetenek, tutum ve diğer davranış biçimlerini geliştirdiği sosyal yeterlilik ve en üst düzeyde bireysel gelişmeyi sağlayan sosyal süreçte, yaşamına uygulayabileceği bilgi ve becerileri kazanması bu yeteneklerin geliştirilmesi, eğilimlerin doğru yönlendirilmesi ile mümkün olacaktır. Söz konusu “insan” olduğunda insanın eğitilmesi demek, onun ruh ve beden sağlığının korunarak büyütülmesi, yetenekleri, davranışları ve iç dünyası itibariyle geliştirilmesi, “iyi insan” haline getirilmesi demektir. Bu ise elbet planlı ve sistemli çalışmalar gerektiren uzun bir süreçtir.

İnsanın bir bütün olarak ele alınması, toplumsal ve evrensel iyi adına olgunlaştırılıp mükemmelleştirilmek isteniyorsa, o öncelikle tanınması ve doğru biçimde anlaşılması-analiz edilmesi, eğitimi çağa uygun hale getirecek bireylerin, toplumun ve ülkenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek hale getirebilecek nitelikte büyük köklü dönüşüm yolları ile gerçekleşmesi gerekmektedir. Alışılmış bakış açıları ve çözüm önerileri terk edilmelidir.

Atacağımız adımlar, akla gelen sıradan yollarla değil, yeni dünyanın gerçeklerini göz önünde bulundurarak, teknolojideki, ekonomideki ve küresel dünya gerçeğindeki prensiplerle de uyuşmalıdır. Türkiye’nin dünya literatüründe adından söz edilen başarılı bir ülke olarak yer almasının önünü tıkayan ve çağla uyumsuz kılan problemlerin sorumluluğunu eğitimciler olarak taşıyoruz. Profesyonel ekibimizle "Fakatlar"ın gölgesinden kurtulup etkililiği, verimliliği ve işlevselliği ile yürüyen bir İGEDER olarak Türkiye ve Dünyada yerimizi almayı hedefliyoruz.

İGEDER çatısı altında birleşmiş ve gönül vermiş tüm arkadaşlarımıza teşekkür eder başarılar dilerim.




Facebook ve Diğer Paylaşım Siteleri İçin Tıklayın
Yorum Ekle Arkadaşına Gönder Yazdır Yukarı
Mustafa Şenol SAYGILI
ERZURUM GÜZELLEMESİ
Sururi KILIÇ
Görele'den yukarı çıkalım Çanakçı'ya...
M.Çınar ÇETİNKAYA
TİREBOLU’DA LİMAN MI VAR Kİ DEMİRYOLU GELSİN...
Zeki AL
GİRESUN NEYİN KENTİ
Ali Zafer TOPŞİR
EĞİTİM ŞART
Yusuf CİNAL
Karlı Dağlar Ötesin'den
Hikmet OKUYAR
Çanakkale'ye Harika Şair de gelsin..
Mehmet KIZILAY
İllede Yeni Anayasa
Av.Murat TOKER
Giresun'un Şansı ve Şanssızlığı CANİKLİ
Elif Ak
BEYAZ GÜL
Ercan Türk
BİR DENEME, BİN TECRÜBE
Halil İbrahim Şengün
Şengün Canikli’ye Sahip Çıktı...
Asiye DEMİR
KANADA KAZLARI ve İGEDER
Şaban Kutlu
AL SATARIM, BAL SATARIM
   Tüm Yazarlar
 
  ANKET
Giresun\'un Hangi Yaylasında yaşamak istersiniz?
SİS DAĞI'NDA
KÜMBET'TE
KULAKKAYA'DA
BEKTAŞ'TA
PAŞAKONAĞI'NDA
TAMDERE'DE
 
ÜYELER İÇİN
 Kullanıcı
 Parola
 Kod
 
 

  Ücretsiz Üyelik
  Şifremi Unuttum
 
 

 :: Ana Sayfa :: Günün Haberleri :: İletişim

  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
© 2000-2008 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi:  |  Faks:  |  Destek: info@vatan28.com
Sayfa Üretimi: 3.1214   | Teknik Destek: Cizginet
Haberler artık Outlook'ta