Giresunluların Buluşma Adresi

Tavsiye Et Günün Haberleri Sitene Ekle Ana Sayfam

Künye

   Taksicilerin Havalimanı Sorunu    Giresun Adasına Otel Projesi    Atatürk Madalyalardan Neden Kaldırıldı    Nurşen Demir'i Kutluyoruz    Arnavutköy'de Fırsat Devam Ediyor    Eğribel Bağlantı Yolu Yapılıyor    Eğitimde Özel Çalışma Dönemi    Adanaspo 0 - Giresunspor 4    A. Latif Karadeniz'e Teklif Yağıyor    Giresunspor 1 - Ankaraspor 0   

 
 ARŞİVDE ARAMA

 

 
MHP Meclis Grup Başkanvekili ve İnşaat Mühendisleri Odası Üst Kurul Delegesi S. Gökhan Bozalioğlu, Serbest piyasada
 
 Reklam
Mühendis ve Mimarlar Sahipsiz mi?
18 Şubat 2020 Salı 17:55
MHP Meclis Grup Başkanvekili ve İnşaat Mühendisleri Odası Üst Kurul Delegesi S. Gökhan Bozalioğlu, Serbest piyasada iş yapan Mühendis ve Mimarların sorunlarına değindi.

MÜHENDİS VE MİMARLAR SAHİPSİZ Mİ?

Bozalioğlu yaptığı açıklamada; Yapı ruhsatlarında proje müellifleri ile şantiye şefi, mühendis, mimar ve yapı denetçilerin imzalarının yer aldığı bölümlerin kaldırılmasının serbest piyasada iş yapan teknik elemanları zor duruma soktuğunu ve ileriye dönük yapı kontrol mekanizmasını aksattığını belirtti.

Bununla ilgili olarak, bu uygulamaların ileride telafisi olmayan sonuçlar doğuracağını belirten Bozalioğlu, “Mühendis, Mimarlık hizmetleri ve projeleri, maalesef ruhsat almanın formalite eki olarak görülüyor, ruhsat düzenleme süreçleri, projeyi yapan mühendis ve mimarın bilgisi dışında bazı kesimler tarafından tamamlanmak isteniyor, bu durum hem teknik elemanları hem de işini layıkıyla yapan müteahhitleri töhmet altında bırakıyor, deprem riski olan ülkemizde mühendis ve mimarların ne derece önemli olduğu kaçınılmaz bir gerçek, bu yüzden ileriye dönük sıkıntılı süreçlerin önüne geçmek için, yapı ruhsatlarında gerçek mühendis ve mimarların ıslak imzalarının bulunmasının hayati bir konu olduğunu söyledi.

Bozalioğlu, bununla ilgili olarak Bakanlık gerekli çalışmaları yeniden düzenlemekte ve bu düzenlemeler bitirilene kadar da en azından Giresun Belediyesinde olduğu gibi diğer bütün il ve ilçe belediyelerde de Mühendis, Mimar ve tüm müelliflerden ıslak imzalı taahhütnameler alınmasının gerekli olduğunu belirtti.”


Kaynak: giresungundem
Bu Haber Toplam 1514 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
  Haftanın Yazarı
   Diğer Yazarlar

 

 

 

 :: Ana Sayfa :: Günün Haberleri :: Haber Arşivi :: İletişim

  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
© 2000-2006 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Sayfa Üretimi: 0.1234  | Teknik Destek: Cizginet
Online:  Bugün: 162 Toplam: 1,939,696
Haberler artık Outlook'ta